Vepřové kotlety plněné čabajkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 dl bílé víno
3 lžičky plnotučná hořčice
10 dkg strouhaný sýr
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
2 ks čabajka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem. Okraje opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí.

  2. Směs: Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme kostičky čabajky, strouhaný sýr a žloutek. Směs promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí.

  3. Naplněné kapsy sešijeme nebo sepneme párátky, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Vepřové kotlety plněné čabajkou pak už jen dodusíme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!