Vepřové kotlety plněné čabajkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 ks žloutek 1 ks cibule 1 dl bílé víno 3 lžičky plnotučná hořčice 10 dkg strouhaný sýr 4 ks vepřová kotleta mletý černý pepř 2 ks čabajka
Postup Vepřové kotlety plněné čabajkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem. Okraje opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí.
Směs: Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme kostičky čabajky, strouhaný sýr a žloutek. Směs promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí.
Naplněné kapsy sešijeme nebo sepneme párátky, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Vepřové kotlety plněné čabajkou pak už jen dodusíme doměkka.