Vepřové Madeira recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl - - máslo 1 ks cibule 150 ml smetana 175 g žampióny 1 lžíce mouka hladká - - pepř mletý 75 ml madeira 300 ml vývar drůbeží 1 lžíce paprika mletá 1 ks paprika červená 1 lžíce protlak rajčatový 750 g kýta vepřová
Postup Vepřové Madeira recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách, potom vyjmeme. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vývarem. Pořádně rozšleháme a vaříme asi 2 minuty, přilijeme madeiru, nakrájené žampióny(nejlépe celé malinké), protlak a povaříme. Do této omáčky vložíme maso a společně dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu, dokořeníme a podáváme s bramborem.