Vepřové maso na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 ks cibule
30 g sádlo
600 g vepřová plec
1 plátek tvrdý chléb
500 ml světlé 10° pivo
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, jemně nasekáme a na másle osmahneme dozlatova.

  2. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a na sádle prudce opečeme. Přidáme osmaženou cibulku, koření, podlijeme částí piva a za občasného dolévání dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, zahustíme šťávu strouhaným chlebem a omáčku rozvaříme.

  4. Vepřové maso na pivě servírujeme nejlépe s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!