Vepřové maso na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
1 kg celer
1 větvička rozmarýn
1 ks pomeranč
3 ks pórek
2 ks mrkev
200 ml bílé víno
3 lžíce olivový olej
200 ml kuřecí vývar
2 lžičky sójová omáčka
900 g vepřová plec
podle chuti
sůl
1 ks bageta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 120 °C. Pórky nakrájíme na větší kousky, mrkve oloupeme a nakrájíme je na stejné kousky jako pórek. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje a po chvíli i kousky masa a necháme jej ze všech stran zhnědnout. Poté maso vyndáme a dáme stranou.

  2. Do hrnce přilijeme zbytek oleje, vložíme pórek, mrkev a celer a opékáme 3 - 4 minuty, přidáme česnek a po minutě maso. Zalijeme vínem, vývarem, šťávou z pomeranče a sójovou omáčkou. Přídáme rozmarýn, nastrouhanou pomerančovou kůru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přiklopíme, pečeme v troubě dvě hodiny a občas promícháme.

  3. Vepřové maso na pomerančích podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!