Vepřové maso na pomerančích recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 stroužky česnek 1 kg celer 1 větvička rozmarýn 1 ks pomeranč 3 ks pórek 2 ks mrkev 200 ml bílé víno 3 lžíce olivový olej 200 ml kuřecí vývar 2 lžičky sójová omáčka 900 g vepřová plec podle chuti sůl 1 ks bageta mletý černý pepř
Postup Vepřové maso na pomerančích recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 120 °C. Pórky nakrájíme na větší kousky, mrkve oloupeme a nakrájíme je na stejné kousky jako pórek. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje a po chvíli i kousky masa a necháme jej ze všech stran zhnědnout. Poté maso vyndáme a dáme stranou.
Do hrnce přilijeme zbytek oleje, vložíme pórek, mrkev a celer a opékáme 3 - 4 minuty, přidáme česnek a po minutě maso. Zalijeme vínem, vývarem, šťávou z pomeranče a sójovou omáčkou. Přídáme rozmarýn, nastrouhanou pomerančovou kůru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přiklopíme, pečeme v troubě dvě hodiny a občas promícháme.
Vepřové maso na pomerančích podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.