Vepřové maso na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana ke šlehání
4 ks vepřová kotleta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
hořčice
koření
mletý pepř
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu bez kosti nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí. Na pánvi s rozehřátým olejem maso opečeme.

  2. Olejem vytřeme pekáček a do něj uložíme řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme péct do vyhřáté trouby, až je maso měkké a smetana se sýrem zapečená.

  3. Vepřové maso na smetaně podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!