Vepřové maso nakyselo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks celer 2 ks rajče 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks petržel 700 g vepřová kýta 4 dl kyselé mléko mletý černý pepř
Postup Vepřové maso nakyselo recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Opepříme, osolíme, zalijeme kyselým mlékem a při střední teplotě zakryté dusíme.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na drobno posekanou cibuli, a najemno pokrájenou mrkev, celer, petržel a pórek. Přidáme pokrájená rajčata, opepříme, poprášíme moukou a dusíme doměkka.
Zeleninovou směs přidáme k dušenému masu a ještě 15 minut povaříme.
Ideální přílohou jsou vařené brambory.