Vepřové maso po horácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
sůl
80 g máslo
70 g šunka
1 ks cibule
3 kuličky pepř celý černý
3 kuličky nové koření
2 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
800 g vepřová kýta
3 ks menší kyselá okurka
300 g syrová kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso osolíme a protáhneme nudličkami šunky, slaniny a kyselé okurky. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme maso, koření a dusíme. Podléváme vodou.

  2. Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.

  3. Štávu zaprášíme moukou, dolijeme vínem, povaříme a podle potřeby dosolíme.

  4. Plátky masa rozložíme na mísu a přecedíme na ni uvařenou omáčku.

  5. Ideální přílohou jsou těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!