Vepřové maso po horácku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g slanina sůl 80 g máslo 70 g šunka 1 ks cibule 3 kuličky pepř celý černý 3 kuličky nové koření 2 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka 800 g vepřová kýta 3 ks menší kyselá okurka 300 g syrová kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)
Postup Vepřové maso po horácku recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso osolíme a protáhneme nudličkami šunky, slaniny a kyselé okurky. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme maso, koření a dusíme. Podléváme vodou.
Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Štávu zaprášíme moukou, dolijeme vínem, povaříme a podle potřeby dosolíme.
Plátky masa rozložíme na mísu a přecedíme na ni uvařenou omáčku.
Ideální přílohou jsou těstoviny.