Vepřové maso s fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 400 ml vývar máslo ocet 150 ml smetana 1,5 lžíce hladká mouka 600 g vepřová plec mletý černý pepř 350 g zelené fazolové lusky 1 svazeček čerstvý kopr
Postup Vepřové maso s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zelené fazolky zbavíme stopek a na másle podusíme doměkka. Čerstvý kopr nasekáme najemno
Kousky masa zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Jakmile se maso zatáhne, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ke kterému přidáme lžíci másla a mouku. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Poté do omáčky vrátíme maso, přidáme podušené fazolky a nasekaný kopr, přilijeme smetanu a vše asi 2-3 minuty povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a okyselíme octem
Vepřové maso s fazolkami rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.