Vepřové maso s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
400 ml vývar
máslo
ocet
150 ml smetana
1,5 lžíce hladká mouka
600 g vepřová plec
mletý černý pepř
350 g zelené fazolové lusky
1 svazeček čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zelené fazolky zbavíme stopek a na másle podusíme doměkka. Čerstvý kopr nasekáme najemno

  2. Kousky masa zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Jakmile se maso zatáhne, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ke kterému přidáme lžíci másla a mouku. Vše krátce osmahneme, podlijeme vývarem a asi 15 minut povaříme. Poté do omáčky vrátíme maso, přidáme podušené fazolky a nasekaný kopr, přilijeme smetanu a vše asi 2-3 minuty povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a okyselíme octem

  3. Vepřové maso s fazolkami rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!