Vepřové maso s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g vepřová kýta podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 1 ks cibule 1 ks jablko 2 ks bobkový list 2 lžíce olivový olej 100 ml zeleninový vývar 1 lžíce hrubozrnná hořčice na obalení 1 lžíce hladká mouka na ozdobu 1 lžíce petrželová nať
Postup Vepřové maso s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Vepřovou kýtu nebo panenku nakrájíme na plátky, které osolíme a obalíme v mouce.
Plátky masa osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje. Maso vyndáme z pánve a necháme zatím stranou. Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla. Do pánve přidáme plátky jablka a opékáme, až lehce zhnědnou. Přilijeme vývar a důkladně v něm rozpustíme všechny přípečky z předchozího opékání.
Do směsi vrátíme plátky masa, přidáme bobkový listy a hrubozrnnou hořčici. Necháme probublávat asi čtvrt hodiny. Pokud by se zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžeme do pánve podle potřeby přilít vodu, popřípadě vývar. Hotové jídlo posypeme nasekanou petrželovou natí.
Vepřové maso s jablky podáváme teplé ideálně s rýží.