Vepřové maso s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 ks cibule
1 ks jablko
2 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
100 ml zeleninový vývar
1 lžíce hrubozrnná hořčice
na obalení
1 lžíce hladká mouka
na ozdobu
1 lžíce petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Vepřovou kýtu nebo panenku nakrájíme na plátky, které osolíme a obalíme v mouce.

  2. Plátky masa osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje. Maso vyndáme z pánve a necháme zatím stranou. Do pánve přilijeme zbylý olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla. Do pánve přidáme plátky jablka a opékáme, až lehce zhnědnou. Přilijeme vývar a důkladně v něm rozpustíme všechny přípečky z předchozího opékání.

  3. Do směsi vrátíme plátky masa, přidáme bobkový listy a hrubozrnnou hořčici. Necháme probublávat asi čtvrt hodiny. Pokud by se zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžeme do pánve podle potřeby přilít vodu, popřípadě vývar. Hotové jídlo posypeme nasekanou petrželovou natí.

  4. Vepřové maso s jablky podáváme teplé ideálně s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!