Vepřové maso zapečené se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej na opečení směs 1 ks pórek 250 ml šlehačka 10 dkg sýr tvrdý strouhaný 5 dkg máslo na smažení 300 g čerstvé žampiony 600 g vepřové mleté maso podle chuti koření grilovací pepř a sůl
Postup Vepřové maso zapečené se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a na másle orestujeme na pánvi.
Připravíme si pekáč či misku na zapékání a vložíme do ní orestované žampiony. Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka a na pánvi na oleji zprudka osmahneme. Přidáme mleté maso a restujeme 3-5 minut. Směs osolíme, opepříme, podle chuti přidáme grilovací koření.
Směs předáme do pekáčku k žampionům. Přelijeme šlehačkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Vepřové maso se žampiony zapékáme na 180°C asi 20-30 min. Podáváme s rýží.