Vepřové medailonky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
1 lžíce máslo
1 lžička rozmarýn
1 lžička šalvěj
1 hrnek bílé víno
1 lžíce olivový olej
1 lžíce petrželová nať
0.5 kg vepřová panenka
0.3 lžičky mletý černý pepř
1 lžička česnekový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce smícháme veškeré koření.

  2. Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 4 cm široké medailonky, které rozklepeme na poloviční tloušťku. Maso potřeme směsí koření, zakápneme olejem a necháme odležet.

  3. Na velké pánvi s pokličkou rychle osmahneme připravené plátky masa na oleji a másle. Odlijeme polovinu vysmaženého tuku a šťávy, přidáme půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi tak 25 minut a občas přeléváme vzniklou šťávou. Když jsou medailonky hotové, vyndáme a držíme v teple.

  4. Do šťávy přidáme druhou půlku vína a vaříme až skoro na sirup. Dochutíme solí a pepřem a přidáme petrželovou nať.

  5. Vepřové medailonky přelijeme vzniklou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory a sauté zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!