Vepřové medailonky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 lžičky sůl 1 lžíce máslo 1 lžička rozmarýn 1 lžička šalvěj 1 hrnek bílé víno 1 lžíce olivový olej 1 lžíce petrželová nať 0.5 kg vepřová panenka 0.3 lžičky mletý černý pepř 1 lžička česnekový prášek
Postup Vepřové medailonky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
V malé misce smícháme veškeré koření.
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 4 cm široké medailonky, které rozklepeme na poloviční tloušťku. Maso potřeme směsí koření, zakápneme olejem a necháme odležet.
Na velké pánvi s pokličkou rychle osmahneme připravené plátky masa na oleji a másle. Odlijeme polovinu vysmaženého tuku a šťávy, přidáme půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi tak 25 minut a občas přeléváme vzniklou šťávou. Když jsou medailonky hotové, vyndáme a držíme v teple.
Do šťávy přidáme druhou půlku vína a vaříme až skoro na sirup. Dochutíme solí a pepřem a přidáme petrželovou nať.
Vepřové medailonky přelijeme vzniklou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory a sauté zeleninou.