Vepřové medailonky s majoránkou a česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 3 lžíce olej 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 1 lžička solamyl 0.5 lžičky majoránka 1 lžička vegeta 1 lžička cukr moučka 800 g vepřová kýta marináda 6 ks česnek 3 lžíce olej
Postup Vepřové medailonky s majoránkou a česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Dva stroužky česneku rozetřeme se solí, plátky takto připraveným česnekem potřeme a narovnáme do hlubší misky. Zbylý česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme dvě lžíce oleje, vejce, cukr, solamyl, majoránku a vegetu. Touto marinádou plátky zalijeme a vložíme na dva dny do chladničky. V polovině marinování (druhý den) je v marinádě obrátíme a přerovnáme.
Na zbylé lžíci oleje vepřové medailonky s majoránkou a česnekem prudce osmahneme z obou stran, přidáme marinádu, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Vepřové medailonky s majoránkou a česnekem podáváme s kroketami nebo s chlebem.