Vepřové medailonky s majoránkou a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
1 lžička solamyl
0.5 lžičky majoránka
1 lžička vegeta
1 lžička cukr moučka
800 g vepřová kýta
marináda
6 ks česnek
3 lžíce olej

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Dva stroužky česneku rozetřeme se solí, plátky takto připraveným česnekem potřeme a narovnáme do hlubší misky. Zbylý česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme dvě lžíce oleje, vejce, cukr, solamyl, majoránku a vegetu. Touto marinádou plátky zalijeme a vložíme na dva dny do chladničky. V polovině marinování (druhý den) je v marinádě obrátíme a přerovnáme.

  2. Na zbylé lžíci oleje vepřové medailonky s majoránkou a česnekem prudce osmahneme z obou stran, přidáme marinádu, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Vepřové medailonky s majoránkou a česnekem podáváme s kroketami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!