Vepřové medailonky s omáčkou ze šalotky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 40 g máslo 5 ks šalotka 100 ml masový vývar 150 g zakysaná smetana 750 g vepřová panenka 2-3 lžičky zelený pepř 40 ml vínovice
Postup Vepřové medailonky s omáčkou ze šalotky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Šalotku a česnek posekáme. Troubu předehřejeme na 80 °C.
Vepřové medailonky opečeme na rozehřáté pánvi s máslem, stačí 2 - 3 minuty. Závitky osolíme, opepříme a udržujeme teplé a zabalené v alobalu v troubě.
Oloupaný česnek a nasekanou šalotku necháme zesklovatět na tuku, omáčku rozředíme vinovicí a vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji propasírujeme a vmícháme smetanu. Osolíme, opepříme a posypeme ještě drceným pepřem (všeho podle chuti).
Vepřové medailonky s omáčkou ze šalotky podáváme s nudlemi a mladou zeleninou.