Vepřové medailonky s omáčkou ze šalotky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
40 g máslo
5 ks šalotka
100 ml masový vývar
150 g zakysaná smetana
750 g vepřová panenka
2-3 lžičky zelený pepř
40 ml vínovice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Šalotku a česnek posekáme. Troubu předehřejeme na 80 °C.

  2. Vepřové medailonky opečeme na rozehřáté pánvi s máslem, stačí 2 - 3 minuty. Závitky osolíme, opepříme a udržujeme teplé a zabalené v alobalu v troubě.

  3. Oloupaný česnek a nasekanou šalotku necháme zesklovatět na tuku, omáčku rozředíme vinovicí a vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji propasírujeme a vmícháme smetanu. Osolíme, opepříme a posypeme ještě drceným pepřem (všeho podle chuti).

  4. Vepřové medailonky s omáčkou ze šalotky podáváme s nudlemi a mladou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!