Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 180 g mozzarella 0 sklenek bílé víno 1 sklenka hovězí vývar 8 ks vepřové medailonky podle chuti sůl rozmarýn mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme a osušíme. Naklepeme lehce rukama (jen pěstmi), osolíme a opepříme.
Vepřové medailonky zprudka zapečeme na olivovém oleji z každé strany asi 5 minut. Mezi medailonky při konci smažení přidáme rozmáčknutý česnek v košilce, podlijeme bílým vínem a restujeme, dokud víno nevyprchá.
Osmahlé medailonky vložíme do pekáčku pokapaného olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem či tymiánem.
Vepřové medailonky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Maso vytáhneme, podlijeme troškou vývaru, položíme na vrch medailonků plátky mozzarelly a zapékáme, dokud se mozzarella nerozteče.
Vepřové medailonky s mozzarellou podáváme s pečenými bramborami, kaší nebo hranolky. Je to výborný hlavní chod!