Vepřové na fazolích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
bobkový list
sekaná petrželka
400 g bílé fazole
1 lžička mletá sladká paprika
8 ks vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Fazole opláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe na celou noc. Potom přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme asi hodinu. Slijeme a necháme okapat.

  2. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme naklepané, osolené řízky opékáme z každé strany asi 5 minut.

  3. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi restujeme dalších pět minut fazole. Znovu vložíme maso a ještě společně chvíli dusíme.

  4. Fazole podáváme s masem, sypané paprikou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!