Vepřové na kmínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 ks větší cibule
600 g vepřové maso
300 ml voda nebo vývar
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky požadované velikosti.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Vsypeme maso, osolíme,opepříme a především důkladně okmínujeme. Maso smažíme, než se pořádně zatáhne.

  3. Pak vepřové na kmínu polijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme přibližně hodinu. Záleží na druhu masa.

  4. Měkké maso vyjmeme z hrnce a šťávu vydusíme na tuk. Lehce jej zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Za stálého míchání vaříme omáčku, než je hladká. Šťávu přecedíme, vložíme maso a ještě znovu krátce provaříme. Dochutíme podle chuti.

  5. Hotové vepřové na kmínu podáváme s rýží, knedlíkem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!