Vepřové na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
4 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce sádlo
3 ks párek
0 lžiček mletý pepř
1 lžička citronová kůra
50 dkg vepřová plec
1 sklenka světlé pivo
0 plátků tvrdší chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky, další oloupané cibule si odložíme stranou. Nadrobno nakrájenou cibuli na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme osolené maso a za stálého míchání ho opečeme, opepříme a okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka.

  2. Do podušeného masa přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nadrobený chléb, zalijeme pivem a dusíme na mírném ohni, až se chléb rozvaří a ze šťávy vznikne hustá omáčka.

  3. Vepřové na pivě dáme na talíře, obložíme párkem, osmaženými kolečky cibule a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!