Vepřové na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
5 ks rajče
1 dl bílé víno
500 g vepřová plec
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli. Maso na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení vepřové podléváme. Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.

  3. Hotové vepřové na rajčatech nakrájíme, šťávu s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami. Vepřové na rajčatech podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!