Vepřové na sušených houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 3 ks cibule 3 lžíce hladká mouka sušené houby 1 kostka hovězí bujon vepřové maso podle potřeby sádlo
Postup Vepřové na sušených houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme osmahnout na sádle. Poté vložíme plátky vepřového masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Maso necháme na oleji zatáhnout a poté dusíme cca 20 minut.
Mezitím zalijeme hrnek sušených hub horkou vodou a necháme nasáknout. Po 20 minutách maso podlijeme vodou s houbami a necháme opět pár minut podusit s jednou kostkou hovězího bujonu.
V hrnku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky s vodou a necháme odstát. Poté za stálého míchání vléváme do omáčky, z které jsme vyjmuli maso a střídáme s vodou, abychom měli požadované množství omáčky a vyhovující konzistenci. Vložíme zpět maso a necháme povařit cca 20 minut. Podle chuti omáčku dosolíme a dopepříme.
Vepřové na sušených houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami i šťouchanými brambory.