Vepřové na sušených houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
3 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
sušené houby
1 kostka hovězí bujon
vepřové maso
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme osmahnout na sádle. Poté vložíme plátky vepřového masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Maso necháme na oleji zatáhnout a poté dusíme cca 20 minut.

  2. Mezitím zalijeme hrnek sušených hub horkou vodou a necháme nasáknout. Po 20 minutách maso podlijeme vodou s houbami a necháme opět pár minut podusit s jednou kostkou hovězího bujonu.

  3. V hrnku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky s vodou a necháme odstát. Poté za stálého míchání vléváme do omáčky, z které jsme vyjmuli maso a střídáme s vodou, abychom měli požadované množství omáčky a vyhovující konzistenci. Vložíme zpět maso a necháme povařit cca 20 minut. Podle chuti omáčku dosolíme a dopepříme.

  4. Vepřové na sušených houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami i šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!