Vepřové nudličky na paprikách a pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hořčice
1 lžíce koření na čínu
1-2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
1-2 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
1 ks menší pórek
500 g vepřové maso
2 lžíce polévkové koření
2 lžíce olivový nebo řepkový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky z plecka nebo vznešenějšího masa nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření dle vlastní chuti, hořčice, trochy sójové omáčky, můžeme využít i polévkové sypké koření (Vitana, Mamita, apod.), pak už nemusíme solit. Zamícháme a necháme odležet, dobré je přes noc.

  2. Před vařením nahřejeme olej, do něj dáme nakrájenou cibuli (nejméně jednu větší), když se pěkně zapění, tak na pánev vsypeme naložené nudličky.

  3. Smažíme, případně podléváme a dusíme do změknutí masa. Když je skoro hotové, lehce zaprášíme hladkou moukou, přidáme na tenké proužky pokrájené papriky, podusíme, podlijeme a přidáme nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem nebo jiným kořením podle své chuti. Pórek musí změknout, stejně tak i paprika. Kdo chce více sosíku, musí dát víc cibule, ale i nepatrně více mouky nebo škrobu.

  4. Vepřové nudličky na paprikách a pórku podáváme s těstovinami, bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!