Vepřové ocásky na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej 2 lžíce ocet balzamico 1/2 lžičky mletý černý pepř 2 lžičky hrubozrnná sůl 4 ks vepřové ocásky
Postup Vepřové ocásky na grilu
Postup přípravy receptu
-
Masité vepřové ocásky zbavené kůže omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, olejem a balsamicovým octem. Touto směsí potřeme masité ocásky, které uzavřeme do plastové krabice a necháme přes noc v chladu odležet
Odleželé ocásky z obou stran opečeme na oleji a jednotlivě i s výpekem zabalíme do alobalu určeného pro zahradní grilování. Balíčky důkladně uzavřeme a grilujeme na mírně rozpálených uhlících z každé strany asi 10 -15 minut. Pak maso přendáme do litinového hrnce, uzavřeme a necháme ještě asi 15 minut na okraji grilu dojít
Vepřové grilované ocásky podáváme s čerstvou zeleninou, nejrůznějšími dipy a pečivem.