Vepřové plátky s cibulí na vínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 1 lžíce podravka 2 dl červené víno 2 dl kuřecí vývar 250 g bílý jogurt 2 plátky vepřové maso podle chuti sůl mletý zázvor mletý černý pepř
Postup Vepřové plátky s cibulí na vínu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule nastrouháme na kolečka a opečeme až zesklovatí na pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme později vložit do trouby.
Dva plátky prorostlého vepřového naklepeme do výšky jako řízky, osolíme, opepříme a posypeme drceným zázvorem. Když cibule zesklovatí, položíme na ni plátky, zalijeme vývarem a pekáček vložíme do trouby na 20 minut na 180 °C.
Mezitím si rozšleháme bílý jogurt s podravkou. Po oněch 20 minutách potřeme touto směsí plátky masa, podlijeme červeným vínem a pečeme dalších 15 minut. Pokrm má hustou hnědou šťávu.
Vepřové plátky s cibulí a vínu můžeme podávat s rýží, těstovinami, pečivem či knedlíky. Záleží na chuti.