Veganská polévka z červené řepy recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
750 ml voda
2 ks mrkev
mletý pepř
2 ks červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na oleji. Poté přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupanou středně velkou červenou řepu nakrájenou na kotsky. Chvilku restujeme a poté zalijeme 750 ml vody a necháme vařit cca 30 minut

  2. Následně si oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Přihodíme prolisovaný česnek, sůl a pepř a vaříme ještě 10 minut, dokud nebudou brambory měkké. Podle chuti můžete do polévky přidat jarní cibulku, libeček nebo jinou bylinku

  3. Veganskou polévku z červené řepy můžeme ihned servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!