Veganská polévka z červené řepy recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 750 ml voda 2 ks mrkev mletý pepř 2 ks červená řepa
Postup Veganská polévka z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na oleji. Poté přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupanou středně velkou červenou řepu nakrájenou na kotsky. Chvilku restujeme a poté zalijeme 750 ml vody a necháme vařit cca 30 minut
Následně si oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Přihodíme prolisovaný česnek, sůl a pepř a vaříme ještě 10 minut, dokud nebudou brambory měkké. Podle chuti můžete do polévky přidat jarní cibulku, libeček nebo jinou bylinku
Veganskou polévku z červené řepy můžeme ihned servírovat.