Francouzský rajčatový koláč recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- kečup 100 g mozzarella 150 g balkánský sýr 2 hrstě cherry rajčátka 1 - 2 hrstě jarní cibulka nebo pórek koření na pizzu olivový olej na vymazání 2 lžíce nakládaná rajčata v oleji 1 balíček křehké těsto na koláč
Postup Francouzský rajčatový koláč
Postup přípravy receptu
-
Na recept (hlavně pro rychlost) zakoupíme již připravený rozválený plát "na křehký koláč". Můžeme použít i těsto listové. Kulatou formu vymažeme olejem a vyložíme těstem
Zeleninu očistíme a nasekáme na kolečka, mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Balkán nadrobíme nebo nastrouháme nahrubo
Těsto potřeme kečupem, nasekanými nebo rozemletými rajčaty v oleji (skvělé jsou ty nakládané s česnekem) a posypeme kořením na pizzu. Poklademe na plátky nakrájenými cherry rajčátky, mozzarellou a nakonec posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Znovu posypeme kořením na pizzu
Francouzský rajčatový koláč dáme péct do středně vyhřáté trouby, pečeme do zezlatovění okrajů. Podáváme jako chuťovku nebo klidně i večeři.