Francouzský rajčatový koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

kečup
100 g mozzarella
150 g balkánský sýr
2 hrstě cherry rajčátka
1 - 2 hrstě jarní cibulka nebo pórek
koření na pizzu
olivový olej na vymazání
2 lžíce nakládaná rajčata v oleji
1 balíček křehké těsto na koláč

Postup přípravy receptu

  1. Na recept (hlavně pro rychlost) zakoupíme již připravený rozválený plát "na křehký koláč". Můžeme použít i těsto listové. Kulatou formu vymažeme olejem a vyložíme těstem

  2. Zeleninu očistíme a nasekáme na kolečka, mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Balkán nadrobíme nebo nastrouháme nahrubo

  3. Těsto potřeme kečupem, nasekanými nebo rozemletými rajčaty v oleji (skvělé jsou ty nakládané s česnekem) a posypeme kořením na pizzu. Poklademe na plátky nakrájenými cherry rajčátky, mozzarellou a nakonec posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Znovu posypeme kořením na pizzu

  4. Francouzský rajčatový koláč dáme péct do středně vyhřáté trouby, pečeme do zezlatovění okrajů. Podáváme jako chuťovku nebo klidně i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!