Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 ml vývar 1 lžíce máslo hladká mouka citronová šťáva salátová okurka 3 lžíce portské víno 400 g vepřová kýta mletý černý pepř 1 ks zelené jablko
Postup Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 4 plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Omyté jablko rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Každou čtvrtku jablka pak nakrájíme na kousky silné asi 0,5 cm a zakapeme citronovou šťávou
V pánvi na oleji opečeme vepřové plátky z obou dozlatova. Pak je přendáme do mísy a zakryté uchováme na teple. Na výpeku z masa opečeme z obou stran nakrájená jablka tak, aby byla akorát na skus a získala zlatavou barvu. Opečená jablka přendáme k masu a na pánev nasypeme kuličky zeleného pepře a přidáme lžíci másla. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a portským vínem a při střední teplotě povaříme asi 3 - 4 minuty
Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablky a na plátky nakrájenou zelenou okurkou, vše přelijeme omáčkou se zeleným pepřem a podáváme. Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem podáváme s vhodnou přílohou, což jsou šťouchané nebo opečené brambory.