Vepřové plecko na divoko s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
200 g cibule
2 ks rajče
2 kuličky jalovec
200 g žampiony
1 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
220 ml kyselá smetana
500 g vepřové plecko
5 kuliček celý černý pepř
1 lžíce polotučná hořčice
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a maso nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na kousky, žampiony na plátky a cibuli nadrobno.

  2. Slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, nakrájené maso přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.

  3. Přidáme všechno koření včetně soli a rozkrájená rajčata a dusíme za občasného podlití vodou, dokud maso nezměkne, přidáme žampiony. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit.

  4. Vepřové plecko na divoko s houbami podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!