Vepřové řízky s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 lžíce mléko
100 g tvrdý sýr
2 ks vejce natvrdo
2 lžíce čerstvý křen
4 ks vepřový plátek
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Prudce opečeme po obou stranách na oleji.

  2. Sýr nastrouháme, vejce uvařená natvrdo nakrájíme na plátky. Křen nastrouháme.

  3. Vepřové plátky urovnáme do pekáče, poklademe kolečky vařených vajec, zasypeme nastrouhaným křenem a pokryjeme směsí sýra, vajíčka, mléka a soli a zapékáme cca 20 minut v troubě.

  4. Vepřové řízky s křenem podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!