Vepřové řízky v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 ks vejce
40 g máslo
3 ks pomeranč
- - pepř mletý
- - víno bílé
- - omáčka sójová
- - kokos strouhaný
4 ks řízky vepřové

Postup přípravy receptu

  1. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a promícháme ji s olivovým olejem, sójovou omáčkou a bílým vínem. Podle chuti osolíme a opepříme. Řízky naklepeme a naložíme je asi na jednu hodinu do marinády. Zbylé dva pomeranče důkladně omyjeme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Řízky vyjmeme z marinády, necháme je okapat a pak je obalíme postupně v nastrouhané pomerančové kůře, rozšlehaných vejcích a strouhaném kokosu a na oleji osmažíme dozlatova. Oloupané pomeranče rozebereme na dílky a lehce je osmahneme na másle a podáváme k řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!