Vepřové s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g olej
20 g máslo
1 dl mléko
80 g cibule
1 dl smetana
40 g hladká mouka
400 g vepřová kýta
1 konzerva sterilovaný ananas
podle chuti
sůl
tymián
koňak
kari koření
mletý zázvor
worcestrová omáčka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme uležet v ledničce. Potom maso vložíme do pánve nebo kastrolu a krátce ho po všech stranách osmahneme. Podlijeme trochou vody a dáme péci do trouby. Během pečení maso podléváme. Měkké vepřové potom rozkrájíme na porce.

  2. Do šťávy z masa přidáme nakrájenou cibulku. Přidáme papriku, ostatní koření a promícháme. Vlijeme trochu šťávy z ananasu, trošku worcestrové omáčky a povaříme. Do omáčky přidáme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali mouku. Za chvíli přidáme i smetanu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud se mouka zcela nerozpustí. Hotovou omáčku vylepšíme koňakem a ještě dochutíme solí.

  3. Porce vepřového rozdělíme na talíře. Na každou porci masa dáme plátek ananasu a vše přelijeme omáčkou. Vepřové s ananasem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!