Vepřové s fazolemi - Calgary style recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
1 lžíce kakao
1 lžíce sádlo
1 lžička rozmarýn
0.3 hrnku mrkev
3 kuličky jalovec
3 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 hrnek červené víno
3 hrnky hovězí vývar
4 lžíce gulášové koření
3 lžíce rajský protlak
0.3 hrnku řapíkatý celer
0.5 kg vepřové maso
0.3 kg nasolené vepřové
3 hrnky fazole mix
2 lžíce uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Fazole použijeme mix, nejméně 5 druhů. Řapíkatý celer, mrkev a česnek nasekáme najemno. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Veškerou zeleninu kromě česneku osmahneme na sádle nebo na oleji. Když je zelenina sklovitá, přidáme česnek a masové kostky. Restujeme, až maso ztratí růžovou barvu. Pak přidáme veškeré koření a restujeme asi tak jednu minutu. Pak vše zalejeme vínem a vývarem. Nezapomeňte, že fazole nabobtnají vařením, tak použijte dostatečně velký kastrol.

  3. Když maso a koření s vínem a vývarem přijde do varu, přidáme fazole a rajský protlak. Vepřové s fazolemi vaříme na mírném plamenu asi tak 4 hodiny. Když jsou fazole hotové, podle potřeby zahustíme pokrm tmavou jíškou. Ochutíme solí a pepřem až nakonec, aby fazole neztvrdly.

  4. Vepřové s fazolemi podáváme s rýží a nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!