Vepřové s fazolemi - Calgary style recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek 1 lžíce kakao 1 lžíce sádlo 1 lžička rozmarýn 0.3 hrnku mrkev 3 kuličky jalovec 3 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 1 hrnek červené víno 3 hrnky hovězí vývar 4 lžíce gulášové koření 3 lžíce rajský protlak 0.3 hrnku řapíkatý celer 0.5 kg vepřové maso 0.3 kg nasolené vepřové 3 hrnky fazole mix 2 lžíce uzené papriky
Postup Vepřové s fazolemi - Calgary style recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Fazole použijeme mix, nejméně 5 druhů. Řapíkatý celer, mrkev a česnek nasekáme najemno. Maso nakrájíme na kostky.
Veškerou zeleninu kromě česneku osmahneme na sádle nebo na oleji. Když je zelenina sklovitá, přidáme česnek a masové kostky. Restujeme, až maso ztratí růžovou barvu. Pak přidáme veškeré koření a restujeme asi tak jednu minutu. Pak vše zalejeme vínem a vývarem. Nezapomeňte, že fazole nabobtnají vařením, tak použijte dostatečně velký kastrol.
Když maso a koření s vínem a vývarem přijde do varu, přidáme fazole a rajský protlak. Vepřové s fazolemi vaříme na mírném plamenu asi tak 4 hodiny. Když jsou fazole hotové, podle potřeby zahustíme pokrm tmavou jíškou. Ochutíme solí a pepřem až nakonec, aby fazole neztvrdly.
Vepřové s fazolemi podáváme s rýží a nebo pečivem.