Vepřové se žampiony a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička tymián
olivový olej
6 ks žampion
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
10 dkg sýr (eidam)
2 lžíce koření na steak
sójová omáčka houbová

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, okořeníme, trochu osolíme (koření sůl již může obsahovat), opepříme. Klademe do mísy ve vrstvách, které prokapeme olivovým olejem a zalijeme sójovou omáčkou. Necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na větší kusy.

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je. Po otočení plátky posypeme tymiánem a přikryjeme pokličkou. Maso pustí šťávu, ale podle potřeby je můžeme trochu podlít vodou. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony a dopečeme. Před ukončením zasypeme strouhaným sýrem a na chvíli opět přikryjeme poklicí.

  3. Podáváme s hranolkami nebo americkými bramborami přelitými šťávou, která se utvoří při pečení a s bohatou zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!