Vepřové se žampiony a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžička tymián olivový olej 6 ks žampion 4 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 10 dkg sýr (eidam) 2 lžíce koření na steak sójová omáčka houbová
Postup Vepřové se žampiony a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, okořeníme, trochu osolíme (koření sůl již může obsahovat), opepříme. Klademe do mísy ve vrstvách, které prokapeme olivovým olejem a zalijeme sójovou omáčkou. Necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na větší kusy.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je. Po otočení plátky posypeme tymiánem a přikryjeme pokličkou. Maso pustí šťávu, ale podle potřeby je můžeme trochu podlít vodou. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony a dopečeme. Před ukončením zasypeme strouhaným sýrem a na chvíli opět přikryjeme poklicí.
Podáváme s hranolkami nebo americkými bramborami přelitými šťávou, která se utvoří při pečení a s bohatou zeleninovou přílohou.