Vepřové se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks mrkev
2 ks ředkev
4 lžíce cukr krupice
2 lžíce bílé víno
4 lžíce sójová omáčka
4 ks větší brambory
1 kg vepřová žebra

Postup přípravy receptu

  1. Žebra vykostíme a maso nakrájíme na malé kostky. Oloupané brambory a ředkve nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky.

  2. Maso smažíme ze všech stran na oleji po dobu asi 6 minut. Přidáme brambory, ředkev, mrkev a opékáme ještě 2 minuty. Oheň zmírníme, přidáme cukr, víno, vodu a zakryté dusíme 10 minut.

  3. Pak teplotu stáhneme na úplné minimum, přidáme sójovou omáčku a dusíme posledních 15 minut.

  4. Vepřové podáváme s fazolkami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!