Vepřové špalky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 dl pivo
1 ks vejce natvrdo
4 plátky vepřový řízek
podle chuti
sůl
grilovací koření
podle potřeby
pórek
niva
olej na vymazání
na potření
ostrá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a potřeme z obou stran hořčicí.

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky, vejce uvařené natvrdo oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Nivu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Připravíme si vymazaný pekáček, do kterého budeme vkládat vepřové špalky. Na každý plátek masa poklademe kousek pórku, čtvrtku vejce a proužek nivy. Smotáme do závitku.

  4. Vepřové špalky ochutíme v pekáčku grilovacím kořením, posypeme kolečky cibule, podlijeme pivem a upečeme doměkka.

  5. Vepřové špalky podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!