Vepřové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cibule
4-6 snítek rozmarýn
1 balíček grilovací koření
250 g anglická slanina
1-2 ks červená paprika
800 g vepřová kýta
na potření
olej
omáčka
1 dl červené víno
1 balíček šťáva k masu v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová maso nakrájíme na kostky, lehce naklepeme a ochutíme grilovacím kořením a rozmarýnem. Slaninu nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.

  2. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly, potřeme olejem a grilujeme asi 15 minut.

  3. Masovou šťávu si připravíme podle návodu, jen místo části vody přilijeme víno a omáčku ochutíme grilovacím kořením a rozmarýnou.

  4. Teplé vepřové špízy podáváme s vařenými brambory podlité vínovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!