Vepřové v alsaském zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 100 ml bílé víno 1 ks papriková klobása 3 plátky vepřová kotleta bez kostí 500 g sterilované bílé zelí podle chuti sůl petrželka drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení hladká mouka na obalení
Postup Vepřové v alsaském zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa omyjeme, okraje nařízneme a maso lehce naklepeme. Poté
kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánev nalijeme olej a kotlety z obou stran krátce opečeme. Maso vyndáme na talíř a zakryjeme poklicí, aby neoschlo.
Zelí přesypeme do cedníku a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme také na kolečka. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
Do pekáčku dáme odkapané zelí, které posypeme nakrájenou cibulí a promícháme. Poté zelí posypeme nakrájenou klobásou, nasekanou petrželkou a nakonec na zelí rozložíme opečené kotlety. Takto připravený pokrm zalijeme výpekem z pánve a bílým vínem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 30 minut.
Hotové vepřové v alsaském zelí podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.