Vepřové v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g libové vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
vývar
brambory
marináda
špetka tymián
4 lžíce kečup
4 lžičky med
5 kuliček nové koření
4 dl bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu k nakrájenému masu.

  2. Zalijeme marinádou z vína, kečupu, medu a rozdrceného česneku, dochucenou solí, tymiánem a novým kořením. Necháme marinovat do druhého dne (20 - 25 hodin).

  3. Marinované ochucené maso vložíme do trouby, zalijeme scezenou marinádou a asi půl hodiny pečeme. Pak přidáme kousky brambor, podlijeme vývarem a ještě asi tak 1 hodinu pečeme.

  4. Vepřové v marinádě podáváme teplé jako hlavní chod. Můžeme přidat čerstvou zeleninu, salát nebo kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!