Vepřové v marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g libové vepřové maso podle chuti česnek sůl podle potřeby vývar brambory marináda špetka tymián 4 lžíce kečup 4 lžičky med 5 kuliček nové koření 4 dl bílé víno
Postup Vepřové v marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu k nakrájenému masu.
Zalijeme marinádou z vína, kečupu, medu a rozdrceného česneku, dochucenou solí, tymiánem a novým kořením. Necháme marinovat do druhého dne (20 - 25 hodin).
Marinované ochucené maso vložíme do trouby, zalijeme scezenou marinádou a asi půl hodiny pečeme. Pak přidáme kousky brambor, podlijeme vývarem a ještě asi tak 1 hodinu pečeme.
Vepřové v marinádě podáváme teplé jako hlavní chod. Můžeme přidat čerstvou zeleninu, salát nebo kompot.