Vepřové závitky Marsala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks mozzarella
50 g ančovičky
1 hrnek víno marsala
6 ks žampiony
olivový olej
mletý pepř
1 ks červená cibule
4 ks vepřový řízek
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso na řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Houby, cibuli a česnek očistíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a žampiony také. Mozzarellu nakrájíme na plátky.

  2. Do každého plátku masa naskládáme ančovičky, plátky sýra, houby, cibuli a česnek. Svineme do závitku a pevně maso stáhneme nití nebo zajistíme párátkem.

  3. Pánev lehce pokapeme olejem a rozehřejeme. Vsypeme zbytek cibule a česneku. Vše necháme zpěnit. Pak vložíme maso a ze všech stran je orestujeme, aby se zatáhlo a neztratilo šťávu. Pak přidáme víno a pánev s obsahem dáme do rozehřáté trouby asi na 10 minut. Pak maso otočíme a necháme péct dalších 10 minut, nebo než je maso propečené.

  4. Vepřové závitky odložíme na talíř a přikryjeme alobalem. Necháme odpočinout a zatím si přecedíme výpek. Vlijeme jej zpět do pánve, ohřejeme a zahustíme trochou hladké mouky. Šťávu již jen povaříme.

  5. Vepřové závitky Marsala podáváme s brambory nebo kaší a dušenou zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!