Vepřové závitky Marsala recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks mozzarella 50 g ančovičky 1 hrnek víno marsala 6 ks žampiony olivový olej mletý pepř 1 ks červená cibule 4 ks vepřový řízek podle potřeby hladká mouka
Postup Vepřové závitky Marsala recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso na řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Houby, cibuli a česnek očistíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a žampiony také. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
Do každého plátku masa naskládáme ančovičky, plátky sýra, houby, cibuli a česnek. Svineme do závitku a pevně maso stáhneme nití nebo zajistíme párátkem.
Pánev lehce pokapeme olejem a rozehřejeme. Vsypeme zbytek cibule a česneku. Vše necháme zpěnit. Pak vložíme maso a ze všech stran je orestujeme, aby se zatáhlo a neztratilo šťávu. Pak přidáme víno a pánev s obsahem dáme do rozehřáté trouby asi na 10 minut. Pak maso otočíme a necháme péct dalších 10 minut, nebo než je maso propečené.
Vepřové závitky odložíme na talíř a přikryjeme alobalem. Necháme odpočinout a zatím si přecedíme výpek. Vlijeme jej zpět do pánve, ohřejeme a zahustíme trochou hladké mouky. Šťávu již jen povaříme.
Vepřové závitky Marsala podáváme s brambory nebo kaší a dušenou zeleninou podle chuti.