Vepřový bůček na černém pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 1 kg vepřový bůček 1 l černé pivo podle chuti 10 paliček česnek 1 špetka sůl 1 lžíce majoránka 2 lžičky drcený kmín
Postup Vepřový bůček na černém pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Maso omyjeme pod tekoucí vodou od případných nečistot a řádně jej nasolíme ze všech stran.
Vepřové maso položíme na nakrájenou cibuli, posypeme drceným kmínem a oloupeme si česnek. Když je česnek už čistý, rozdrtíme ho nožem a pokládáme po povrchu masa. Celé podlijeme půl litrem černého piva tak, abychom nespláchli koření z masa na plech. Případně můžeme přilít i trochu vody.
Vepřový bůček na černém pivu pečeme v předehřáté troubě zvolna při 180° - 200 °C asi 75 minut a občas podléváme. Když je bůček hotový, vyndáme ho z trouby a posypeme jemně drcenou majoránkou. Bůček necháme ještě chvilku dojít ve vypnuté troubě.
Vepřový bůček na černém pivu podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.