Vepřový dlabanec se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 ks cibule
1 dl kečup
0.5 kg kyselé zelí
2 ks ostravská klobása
1 kg libové vepřové maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
1 ks feferonka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší nudličky, orestujeme na trošce oleje a pak přidáme prolisovaný česnek, kečup, pepř, sůl, nakrájenou klobásku a feferonku. Dusíme doměkka, pokud je potřeba, směs podlijeme.

  2. Na pánev si dáme na trošce oleje zesklovatět cibuli, pak přidáme kyselé zelí a bez podlévání, ale za stálého míchání zelí restujeme, dokud není měkké.

  3. Bramborové placičky si připravíme podle vlastního receptu.

  4. Pak naložíme vepřový dlabanec na talíř, přidáme zelí, placičky a přelijeme výpekem.

  5. Vepřový dlabanec podáváme s bramborovými placičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!