Vepřový dlabanec se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 3 ks cibule 1 dl kečup 0.5 kg kyselé zelí 2 ks ostravská klobása 1 kg libové vepřové maso podle potřeby olej podle chuti sůl 1 ks feferonka mletý černý pepř
Postup Vepřový dlabanec se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na větší nudličky, orestujeme na trošce oleje a pak přidáme prolisovaný česnek, kečup, pepř, sůl, nakrájenou klobásku a feferonku. Dusíme doměkka, pokud je potřeba, směs podlijeme.
Na pánev si dáme na trošce oleje zesklovatět cibuli, pak přidáme kyselé zelí a bez podlévání, ale za stálého míchání zelí restujeme, dokud není měkké.
Bramborové placičky si připravíme podle vlastního receptu.
Pak naložíme vepřový dlabanec na talíř, přidáme zelí, placičky a přelijeme výpekem.
Vepřový dlabanec podáváme s bramborovými placičkami.