Vepřový džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 3 ks brambory 2 ks cibule 1 dl smetana 4 ks rajče 4 lžíce rýže mletá paprika 4 ks zelená paprika 50 dkg vepřové maso bez kostí
Postup Vepřový džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži spaříme vařící vodou, slijeme a ještě dvakrát propláchneme studenou vodou. Uvaříme ji v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupaná rajčata na plátky a oloupané syrové brambory na kostky. Vepřové maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostky.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme vepřové maso, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému přidáme uvařenou rýži, nakrájenou zeleninu a brambory. Vše poprášíme mletou paprikou, osolíme a promícháme. Hmotu rozložíme do vymaštěného pekáče, zalijeme smetanou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Vepřový džuveč pečeme asi 45 minut.
Vepřový džuveč podáváme s topinkami nebo slaným pečivem.