Vepřový guláš na černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 ks cibule
1 kg vepřové maso
500 ml černé pivo
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 160 °C.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíce. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm cibuli, kterou po 10 minutách přendáme do mísy a udržujeme v teple. Maso nakrájíme na kostky a opečeme také 10 minut, nebo až se zatáhne.

  3. Do zapékací mísy poklademe opečenou cibuli a maso. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Přikrytou mísu s vepřovým gulášem dáme péct na hodinu do trouby.

  4. Vepřový guláš na černém pivu podáváme s knedlíkem, bramborem nebo krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!