Vepřový guláš na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
5 ks cibule
kmín
2 lžíce sádlo
2 plátky chléb
2 lžíce kečup
500 g vepřová plec
250 ml světlé pivo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme maso a restujeme. Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva. Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb a když se guláš trochu vypeče, tak k němu pivo s chlebem přilijeme. Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka asi 1 hodinu. V případě potřeby podlijeme vodou. Když je maso měkké, chuť omáčky zjemníme kečupem.

  3. Vepřový guláš na pivě podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!