Vepřový guláš na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 5 ks cibule kmín 2 lžíce sádlo 2 plátky chléb 2 lžíce kečup 500 g vepřová plec 250 ml světlé pivo mletý černý pepř
Postup Vepřový guláš na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme maso a restujeme. Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva. Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb a když se guláš trochu vypeče, tak k němu pivo s chlebem přilijeme. Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka asi 1 hodinu. V případě potřeby podlijeme vodou. Když je maso měkké, chuť omáčky zjemníme kečupem.
Vepřový guláš na pivě podáváme nejlépe teplý.