Vepřový guláš z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžičky solamyl
3 ks cibule
1 l voda
1 špetka vegeta
1 ks feferonka
2 kostky masox
1 kg vepřová plec
2 lžičky gulášové koření
3 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme nakrájené maso, cibuli, česnek, gulášové koření, sladkou mletou papriku, solamyl, sůl, mletý černý pepř, feferonku, vegetu a pořádně promícháme v hrnci nebo v pekáči.

  2. Masoxy rozpustíme a přidáme k masu do hrnce. Do hrnce nalijeme vodu. Hrnec s gulášem přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 250 °C na 1,5 hodinu. Po 45 minutách vytáhneme z trouby a promícháme. Guláš z trouby nedolíváme vodou.

  3. Vepřový guláš z trouby podáváme s houskovými knedlíky nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!