Vepřový guláš z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 lžičky solamyl 3 ks cibule 1 l voda 1 špetka vegeta 1 ks feferonka 2 kostky masox 1 kg vepřová plec 2 lžičky gulášové koření 3 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřový guláš z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme nakrájené maso, cibuli, česnek, gulášové koření, sladkou mletou papriku, solamyl, sůl, mletý černý pepř, feferonku, vegetu a pořádně promícháme v hrnci nebo v pekáči.
Masoxy rozpustíme a přidáme k masu do hrnce. Do hrnce nalijeme vodu. Hrnec s gulášem přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 250 °C na 1,5 hodinu. Po 45 minutách vytáhneme z trouby a promícháme. Guláš z trouby nedolíváme vodou.
Vepřový guláš z trouby podáváme s houskovými knedlíky nebo chlebem.