Vepřový vrabec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g česnek
200 g cibule
30 g rajčatový protlak
20 g hladká mouka
1500 g vepřová plec
100 g škvařené sádlo
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, lehce opečeme v horkém sádle a vyjmeme.

  2. Do zbylého tuku po opékání přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme do světle zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, kmín, oloupaný a jemně nastrouhaný česnek a zalijeme trochou vody. Do základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem, jej pečeme doměkka a dozlatova. Pozor, aby se česnek s cibulí nepřipálil. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu podle potřeby přisolíme.

  3. Uvedené ingredience jsou asi na 10 porcí vepřového. Jako přílohu podáváme brambory připravené na nejrůznější způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!