Vídeňské roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 šálek vývar z masoxu 1 ks velká cibule 4 plátky hovězí roštěnka podle chuti sůl mletý černý pepř příloha hořčice sterilovaná zelenina
Postup Vídeňské roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky odblaníme, na okraji nařízneme, naklepeme, pokapeme olejem a necháme je několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opepříme a v horkém oleji po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a ještě chvilku podusíme, až jsou měkké.
Mezitím si na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatavého zabarvení.
Měkké roštěnky na talíři ozdobíme smaženou cibulí, přelijeme výpekem, obložíme sterilovaným hráškem, červenou řepou a celerem. Doplníme lžičkou hořčice.
Vídeňské roštěnky podáváme s opečenými brambory či hranolky.