Vídeňský knedlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 40 g máslo 0.3 l mléko 8 ks rohlík 100 g hrubá mouka podle chuti sekaná petrželka
Postup Vídeňský knedlík recept
Postup přípravy receptu
-
Na jemno nakrájenou petrželku zpěníme na rozpáleném másle. Odstavíme a promícháme se staršími rohlíky nakrájenými na malé kostičky.
Přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, sůl a necháme chvíli prosáknout.
Rohlíky poprášíme moukou, lehce promícháme a z těsta utvoříme šišku, kterou dáme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku.
Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na každé straně jej dvakrát zavážeme nití - hned těsně u těsta a v rozmezí 2 cm za těstem. Vídeňský knedlík dáme do vařící osolené vody a vaříme. Knedlík můžeme dát i vařit jen do páry na pařák.
Po 10 minutách vnitřní nitě rozříznu a knedlík vaříme celkem 35 - 40 minut. Vídeňský knedlík v páře vaříme o pár minut déle. Jakmile je knedlík uvařený, propíchnu ho vidličkou, aby odešla pára.
Vídeňský knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme a můžeme podávat.