Vídeňský knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
40 g máslo
0.3 l mléko
8 ks rohlík
100 g hrubá mouka
podle chuti
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno nakrájenou petrželku zpěníme na rozpáleném másle. Odstavíme a promícháme se staršími rohlíky nakrájenými na malé kostičky.

  2. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, sůl a necháme chvíli prosáknout.

  3. Rohlíky poprášíme moukou, lehce promícháme a z těsta utvoříme šišku, kterou dáme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku.

  4. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na každé straně jej dvakrát zavážeme nití - hned těsně u těsta a v rozmezí 2 cm za těstem. Vídeňský knedlík dáme do vařící osolené vody a vaříme. Knedlík můžeme dát i vařit jen do páry na pařák.

  5. Po 10 minutách vnitřní nitě rozříznu a knedlík vaříme celkem 35 - 40 minut. Vídeňský knedlík v páře vaříme o pár minut déle. Jakmile je knedlík uvařený, propíchnu ho vidličkou, aby odešla pára.

  6. Vídeňský knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!