Vídeňský punč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml rum 500 ml voda 5 ks hřebíček 1 l červené víno 5 balíčků černý čaj 1 ks celá skořice 1 l jablečný mošt 1 ks vanilkový lusk podle chuti citron ovoce hnědý cukr
Postup Vídeňský punč recept
Postup přípravy receptu
-
V konvici si spaříme 5 sáčků černého čaje horkou vodou a necháme odstát. Přidáme jablečný mošt, celou skořici, vanilkový lusk, hřebíčky a 10 minut povaříme.
Potom přidáme kousek ovoce, víno a rum, podle chuti osladíme, popřípadě přidáme několik kapek citronu. Punč prohřejeme a přelijeme do nahřáté sklenice.
Vídeňský punč ozdobíme plátkem citronu či pomeranče a servírujeme.