Vídeňský Sacher dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 135 g máslo 1/4 hrnku voda 150 g čokoláda na vaření 125 g cukr moučka 1/2 hrnku cukr moučka 150 g hladká mouka 150 g meruňkový džem 100 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Vídeňský Sacher dort
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň
Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátým meruňkovým džemem
Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou
Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou
Foto: Shutterstock.com