Vídeňský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka cukr 3-4 lžíce olej sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 1-2 lžičky hořčice 2 svazky kopr mletý pepř 4-5 lžic bylinkový ocet
Postup Vídeňský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané menší brambory (nemoučné) vaříme v osolené vodě cca 20 minut, poté scedíme, opláchneme studenou vodou a zchladlé nakrájíme na plátky.
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, kopr nasekáme. Smícháme 3 - 4 polévkové lžíce vody, sůl, pepř, bylinkový ocet, cukr a hořčici, zašleháme olej.
Marinádou zalijeme brambory s cibulí a koprem. Vídeňský salát necháme 1 - 2 hodiny odležet.
Vídeňský salát podáváme jako přílohu.