Vídeňský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka cukr
3-4 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
1-2 lžičky hořčice
2 svazky kopr
mletý pepř
4-5 lžic bylinkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané menší brambory (nemoučné) vaříme v osolené vodě cca 20 minut, poté scedíme, opláchneme studenou vodou a zchladlé nakrájíme na plátky.

  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, kopr nasekáme. Smícháme 3 - 4 polévkové lžíce vody, sůl, pepř, bylinkový ocet, cukr a hořčici, zašleháme olej.

  3. Marinádou zalijeme brambory s cibulí a koprem. Vídeňský salát necháme 1 - 2 hodiny odležet.

  4. Vídeňský salát podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!