Vinná klobasa se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 ks celer 1 špetka tymián 1 ks mrkev 1 ks petržel 0.5 kg vinná klobása 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 10 kuliček celý černý pepř 1 kelímek zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání podle potřeby olej na smažení
Postup Vinná klobasa se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Stočíme klobásu a spojíme pomocí špejlí. Osmažíme ji na oleji a vyndáme.
Zeleninu oloupeme, podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky.
Na vysmahnutém oleji z klobásy opečeme nejdříve cibulku, potom přidáme ostatní zeleninu a koření. Dusíme doměkka a podle chuti osolíme. Když je zelenina dost měkká, rozmixujeme ji a zahustíme smetanou. Dobrá je zakysaná smetana, ale hodí se i šlehačka. Klobásku dáme zpět do omáčky, aby se prohřála.
Vinnou klobásu se smetanovou omáčkou podáváme podobně jako svíčkovou.